2800 läsare hade inte fel! Detta är den viktigaste frågan för oss boende.

.

torsdag 24 januari 2008

E.ON:s pressrelease

Dramatisk vändning kring lokalisering i Järfälla

Socialdemokraterna i Järfälla kommun fattade i går beslut om att säga nej till kraftvärmelokaliseringen i Järfälla. I och med deras nej tvingades också Moderaterna att backa ur.

Det innebär att politikerna i Järfälla kommun hoppar av den detaljplaneprocess de just inlett. Skälet man anger är att de inte ser någon möjlig lokalisering för en kraftvärmeanläggning i kommunen.

- Det är förvånande att detta sker nu, mitt i kommunens egen planprocess kring den fastighet kommunen själv pekat ut för kraftvärmeanläggningen. Samtidigt antar EU den nya klimatpolitiken och Sveriges regering gör kraftfulla utspel om biobränsle och kraftvärme som nycklar för att lösa miljöproblematiken, säger Anders Östlund, VD för E.ON Värme Sverige.

http://www.eon.se/templates/InformationPage.aspx?id=75449

.....................................

Om E.ON informerat våra politiker ordentligt om vad detta skulle innebära istället för att vilseleda dem är jag övertygad om att beslutet kommit tidigare och inte som en överraskning.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är jätteglad och stolt över att vara socialdemokrat och att mitt parti sade NEJ, vilket ledde till att andra partier hoppade av!
Härligt att vara på samrådsmötet idag!

Flora Villalobos Castillo,
ww.villalobos.se
Socialdemokrat :-)

Anonym sa...

Flora for president!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Socialdemokraterna säger ju nej till allt. Vem är förvånad?

Allan Edblom sa...

Som vanligt utelämnar E.on väsentligheter i sin argumentation. Du glömmer den förnyelsebara energin och att E.on för en månad sedan beslutade att lägga ner två vindkraftsparker. Vi kanske kan få se dem realiserade nu och att den elen används för att driva värmepumparna i Slammertorp. Då minskar koldioxidutsläppen reelt eller hur!

Anonym sa...

Har Eon någon gång drivit ett projekt utan att använda sig av lögner och falska hot om vad som skulle hända om de inte får sin vilja fram

www.gaskust.nu