2800 läsare hade inte fel! Detta är den viktigaste frågan för oss boende.

.

onsdag 23 januari 2008

E.ON:s planerade kraftverk stoppat idag

Flera av Järfälla kommuns politiker har tagit sitt förnuft till fånga och lyssnat till oss boende.

Moderaterna tog igår kväll beslut att säga NEJ till E.ON.

Eva Lennström skriver:

Vi säger nej till E.ons etablering av kraftvärmeverk vid Rotebroleden

Moderaterna har igår kväll beslutat sig för att säga nej till E.ons etablering av kraftvärmeverk i U2-området. Vi anser istället att det behövs en mer genomgripande översyn av kommunens framtida energiförsörjning, en översyn som vi menar måste ha en bred politisk förankring. Vi kommer att initiera en sådan inom kort. Vi är också medvetna om den opinion som finns emot etableringen, vilket är en faktor vi tillsammans med andra aspekter måste ta hänsyn till.Däremot går arbetet vidare med att planlägga området för olika typer av verksamheter.

http://moderaterna.net.loopiadns.com/jarfalla/Default.asp

Under dagen idag har också socialdemokraterna tagit beslut att säga NEJ till E.ON.

Socialdemokraterna skriver:

UTTALANDE från socialdemokraterna i Järfälla

Nej till E.ON, ja till fortsatt planering av U2-området.

Enligt den gällande översiktsplanen för Järfälla kommun skall det så kallade U2-området, som ligger i Stäket, invid Rotebroleden, användas för verksamhet eller eventuellt bostads¬byggnation. Det tycker vi socialdemokrater är bra.
I arbetet med att ta fram en plan för U2-området har processen dessvärre kommit att handla om att möjliggöra för energibolaget E.ON att bygga ett kraftvärmeverk på platsen. Vi socialdemokrater säger bestämt nej till att E.ON tillåts att bygga ett kraftvärmeverk på U2-området.
Vi är starkt kritiska till att utredningen om hur U2-området kan användas i så stor utsträckning har sammankopplats med E.ONs önskemål om att få etablera sig på platsen, och med deras önskan om att processen skall ske så snabbt som möjligt; Processen har tyvärr kommit att handla om E.ONs intressen och tidtabell snarare än Järfälla kommuns intressen. Det är oacceptabelt.
Den framtida energiförsörjningen i Järfälla kommun är en viktig fråga som kommunen måste arbeta aktivt med. Det är en fråga som inte enbart får handla om ett eventuellt byggande av ett kraftvärmeverk i kommunen. Därför har vi socialdemokrater i en motion föreslagit att kommunen ska ta fram en energiplan, där kommunens framtida energibehov utreds ordentligt. Det är också viktigt att hela regionens energiplanering tas i beaktande eftersom den framtida energiförsörj¬ningen inte endast är en fråga för enskilda kommuner.
Vi socialdemokrater har arbetat för att sakta ner processen för hur U2-området ska planeras. Det har den borgerliga majoriteten sagt nej till. De har inte varit beredda att stanna upp och reflektera innan ett för kommunen så avgörande beslut som användningen av U2-området fattas.
Socialdemokraterna i Järfälla

http://www.socialdemokraterna.se/Templates/Page____139090.aspx

Av Stäkets fastighetsägarförening:s hemsida framgår det att Eva Lennström också meddelat E.ON det beslut som tagits.

http://www.staket.org/

En eloge till Stäkets fastighetsägarförening, Björklidens fastighetsägarförening i Kallhäll, mina läsare och alla ni andra som på något sätt bidragit till att vi nått fram till detta beslut.

Undrar hur E.ON skall presentera denna goda nyhet.......

6 kommentarer:

Anonym sa...

Någon borde hylla de två som höll möte i Kallhäll som hjältar. Ge dem en medalj stor som en tallrik för deras insats för vår boendemiljö och framtida hälsa.

Jag kan inte tacka dessa två herrar nog mycket.

Kram
Anna

Anonym sa...

Instämmer med Anna

Johan

Anonym sa...

Fy fan vad skönt!

Eva i Stäket sa...

FANTASTISKT!!!
Jag börjar t.o.m. tro på att demokrati fungerar! ;)
Stort tack till Magnus Lindström och Ulf Lovén samt alla som deltagit i arbetsgrupper och möten. Tillsammans kan man göra underverk!
Nu gäller det att fortsätta vara aktiva och framföra vad vi vill att U2 används till.

Anonym sa...

Magnus Lindström och Ulf Lovén (heter dem va?!) Vilket engagemang!
TACK TACK TACK!!!!

Anonym sa...

Hurra - Grattis - och stort tack till alla eldsjälar. Detta är underbart skönt för oss som bor här! Tack för en storartad insats!

Villastadsfamilj